Avtor
|
Thread |
 |
|
Misko

Pridružen/-a: Sob Jul 2006 11:59
Kraj: Murska Sobota |
prevozni kontejner za 10 panjev!
Kot že piše me zanima kako izgleda prevozni kontejner za 10 až panje ki se lahko da na navadno prikolico? če ima kdo kakšne načrte ali slike bi bil hvaležen! _________________ Lep čebelarski pozdrav!
Boštjan
|
Sob Sep 29, 2007 3:58 pm |
|
|
|
|
|
Misko

Kako pa je potem z homologacijo pri predelani prikolici? _________________ Lep čebelarski pozdrav!
Boštjan
|
Sob Sep 29, 2007 4:40 pm |
|
|
Fizikalec
Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
|
quote:
Originally posted by Misko
Kako pa je potem z homologacijo pri predelani prikolici?
Treba jo homologirat pač, za ta namen maš RTI d.o.o. Maribor ali pa LPP Ljubljana, če bo presegala 750kg rabi obvezno naletno zavoro (bilo bi pametno, da jo ima tudi do 750 kg), ler ne boš vozo krompirja tega pobereš, če ga rasuješ čebele pa težkoooo. Jasno pa, da ne boš naredo homologacije, če bo na njej kak snemljiv kontejner oziroma zelo težko. Če presega 750 potem rabiš še vozniško dovoljenje B+E kategorije to pa verjetno tako veš, ker se tega sedaj učiš  _________________ Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)
|
Sob Sep 29, 2007 4:45 pm |
|
|
|
|
|
|
zver

Pridružen/-a: Pon Nov 2005 14:42
Kraj: MS, Ižakovci 69 |
hja, js mam na moji prikolici 12 panjev, deset satarjev in homologacijo, pa nima zavor... _________________ tij se samo fči
|
Pon Okt 01, 2007 11:35 am |
|
|
Fizikalec
Pridružen/-a: Tor Feb 2004 21:35
|
quote:
Originally posted by zver
hja, js mam na moji prikolici 12 panjev, deset satarjev in homologacijo, pa nima zavor...
ja nekoč je to šlo če zračunaš težo daleč presegaš sploh jo mnebi smel pelat brez B+E vozniške. Sedaj kako jo je kdo homologiro ni stvar razprave vem samo da se en panj računa 62 kile torej je vse jasno..... _________________ Aetate reddimur prudentiores (S Časom postajamo pametnejši)
|
Pon Okt 01, 2007 11:38 am |
|
|
skrt
Pridružen/-a: Tor Maj 2005 16:07
Kraj: Ilirska Bistrica |
Kontejner za 8 AŽ panjev
Če še koga zanima kontejner za 8 AŽ panjev: imam dva takšna kontejnerja in avtomobilsko prikolico.
Kontejnerčka sem izdelal sam, skupna cena materiala cca 200 €, dovolj je vsaka navadna prikolica. Potrebujem še avtodvigalo, ki sem ga sešvasal iz starega dvigala za fička.
Prednost:
- hitro pospravljeno in hitro postavljeno
- zadaj so vrata, služijo kot zaščita proti vetru in dežju, ko pa delam, so dvignjena in senca zame.
Kogar zanima, si lahko stvar ogleda in naredi sam. Lokacija - Ilirska Bistrica.
Informacije - bis54@primorska.com.
Pa naj medi.
|
Čet Dec 27, 2007 12:52 pm |
|
|
Misko

Lahko vidimo kakšno sliko? _________________ Lep čebelarski pozdrav!
Boštjan
|
Čet Dec 27, 2007 2:26 pm |
|
|
miha13
Pridružen/-a: Pet Nov 2006 22:19
|
Tukaj je slika mojega kontejnerja za 10 až panjev. Prepelje se ga lahko z vsako avtomobilsko prikolico dolžine vsaj 2.3 metra
http://shrani.si/f/38/kl/3mJwKFDX/img0312.jpg
_________________ lp
|
Čet Dec 27, 2007 3:59 pm |
|
|
|
Forum Rules:
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|
|
|